vrijdag 17 februari 2023

Inslaan

 Met minder dwarse voeten dan gisteren ze in de laarzen gewrongen en naar Sibiu getogen. Je hebt met die geïsoleerde rubber laarzen beduidend minder gevoel van de pedalen. Maar soit, het was te doen, tenminste op de heenweg. Onderweg een halt gemaakt om de auto schoon te spuiten. D'r was weinig zichtbaar van de originele donkerblauwe kleur dank de vervuiling (fijn zand?) van het zout waarmee hier gestrooid wordt. Inmiddels ligt er een 20-30 cm brede strook stofachtige zooi langs de kant van de weg, die iedere keer opwaait als een auto en mn een vrachtwagen langs scheurt. Het was wachten op een vrije plek. Nog nooit gehad.

 De boodschappen voor het levensonderhoud beperkt tot Kaufland. Ik blijf het vreemd vinden, dat zo'n hypermarché niet alles in z'n assortiment heeft, waarnaar ik zoek. Geen kandijsuiker voor in Mariana's espresso. Geen Smack, niks van Kellogg's alles Nestlé. Niet het gewenste badschuim. Geen gepelde pompoenpitten (onbehandeld). Vloeibaar afwasmachinemiddel niet te vinden. Tientallen pastavormen maar geen kleine elleboogjes.

 Natuurlijk hadden ze een hoop wel (zelfs truffels uit de diepvries) of kon er geschoven worden. Na een extra wandeling naar de auto (betaalkaart vergeten) de boel ingeslagen en naar de overkant voor het honden- en deze keer ook kattenvoer. Tanken en huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten