zondag 19 februari 2023

Culinair

 Hoewel het restaurant mn uitverkoren werd door Mariana vanwege de plek, gingen we er heen om oog en tong te strelen met goede en verzorgde gerechten. Hun website gaf een aardige indruk, maar websites zijn nog geduldiger dan papier. Dus afwachten.

 We kregen geen kaart maar een zes gangen menu. De binnenkomer met een mousserende wijn uit de streek Vranca voldeed aan de verwachtingen. Het vervolg, ze noemden het een carpaccio van selerie, was een misser. Het gevulde broodje kon het daarna niet compenseren. De marokkaanse tomatensoep paste met z'n scherpte niet in het menu. Het hoofdgerecht was een doorgegaard stuk varkensnek met een rode wijn saus. Daar was niks mis mee. Het toetje een pannacotta met frambozencoulis. Dat zat plompverloren in een glas. Daar liet men een opmaakkans liggen. 

 Ze hadden er niet bij gezegd, dat de wijn niet was inbegrepen. Gelukkig hadden we dat redelijk snel door en alsnog de wijnkaart bekeken. Fors aan de prijs. Minimaal 3-4 maal over de kop tov winkelwaarde, ook bij de duurdere wijnen. Gemiddeld lag de prijs rond de 350-400 lei. Alles per glas verkrijgbaar en dan nog weer een slagje duurder. Gelukkig waren er ook een paar die het gemiddelde wat naar beneden trokken.

 Alles bij elkaar was de Prijs - Kwaliteit verhouding oké muv de wijnen. Had een hoger eindbedrag op de rekening verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten