vrijdag 10 februari 2023

Oorlog-38

 Iedereen heeft weer ff geapplaudisseerd voor Zelensky. De bedelaar voor steeds zwaarder militair materieel heeft weer eens op de trom kunnen slaan. Vanalles wat en vanalles te weinig. Luchtafweergeschut dat 1100 projectielen per minuut de lucht in schiet maar dan niet genoeg munitie om dat een keer of 60 te herhalen. Dat is een beetje het beeld. Het is allemaal verouderd of afgeschreven materiaal. Munitie die niet meer gemaakt wordt of door Zwitserland geweigerd wordt te leveren.

 De winter loopt ook in de Oekraïne op z'n eind. Met offensieve acties mag men opschieten. Voor je het weet loopt alles weer vast in de modder. Waar zijn al die toegezegde tanks? Hoelang duurt het voordat de voorlopig nog geweigerde F16's toch geleverd gaan worden?

 Alles en iedereen loopt op z'n tenen behalve Poetin, die trekt het ene blik kanonnenvoer na het andere open. Jaagt er een hele generatie doorheen en ontvoert anderzijds op grote schaal kinderen uit de bezette delen van de Oekraïne. Gaan we in 2023 resultaten zien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten