zaterdag 25 mei 2013

Reüniable

 Haha, daar hebben we d'r weer eentje. Deze keer eentje uit de hoek van de zoveelste verplichte omscholing van wat toen nog Arbeidsbureau heette. Of ik werkelijk een geschikte kandidaat was .... ik weet wel beter, maar de cursus moest vol! Scoren!! Uitzuigen die overheid. Misschien lag heel Nederland qua arbeidsmarkt op z'n gat in de eerste helft van de jaren tachtig, maar de zogenaamd arbeidverschaffends eenheden draaiden op volle subsidietoeren. Zo ook De Baak, en ik kon zomaar een assistant-to-the-manager worden. Whoooauw!!

 Mijn eerste misser was de vraag "Wat dat nou precies inhield, dat assistant zijn...". Nee zeg, in deze arbeidsmarktkrapte (Doordenkertje ...) moest ik wel ff mijn plek weten. Fysische Geografie was dan wel een acedemische studie, maar verder kon je er eigenlijk niks mee. Daar hadden ze dan wel weer gelijk in. Maar met die assistant ging dat beter?? Nou, nee dus, tenminste niet bij mij. Mag hopen dat het bij die andere 28, of weet ik hoeveel, aantoonbaar beter is verlopen. Ik waag echter te veronderstellen, dat dat niet het geval is. Het merendeel zal vast wel op een plek terecht zijn gekomen, dat is zelfs bij mij gelukt, maar had het iets met die cursus te maken?? Lijkt me stug.

 Zelden zo'n arrogante vertoning van zelfingenomenheid over me heen laten gaan. Maar oké, die lui verdienden dik poen aan ons en wie was ik om ze dat kwalijk te nemen? Maar dan na 25 jaar nog eens leuk samen gaan zitten, elkaar op de schouder kloppen en het hebben over hoe goed ze wel niet voor ons zijn geweest?? Noem me verzuurd, maar hoe het ook zij: "Nee, dank je." Het wordt tijd voor een reünie van de kleuterschool, toen was ik tenminste nog onbevangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten