zaterdag 4 mei 2013

Ontsluieren

 Vandaag gaat het gebeuren. Na meerdere afgeketste mogelijkheden krijgt vandaag een digitaal geluid gezicht. Als ze tenminste de weg kan vinden ...

 Misschien was ze niet van het allereerste uur, maar ze was er al vroeg bij, bij mijn geschrijf. Een opmerking hier, een bespiegeling daar. Altijd summier het commentaar en steeds apart in een mail. Als ik nog ff zo doordender dan lijkt het wel een grafrede en tot op zekere hoogte is het dat natuurlijk ook. Het digitale beeld gaat vandaag verloren in de werkelijkheid. Of is het 'aan de werkelijkheid'? Iets verdwijnt in elk geval, nl. de mogelijkheid, de eindeloze mogelijkheden om je een beeld te vormen van iemand op basis van de summiere info, die soms bewust maar vaak onbedoeld gedeeld wordt.

 'Tuurlijk heb ik ooit eens gegoogled, maar behalve dat dat in eerste instantie weinig opleverde en in elk geval geen beeld, voelde het ook goed fout aan en heb ik niet verder gezocht. Ik moet het doen met houthakken, kou lijden, grasmaaien, eten koken, fotograferen en meer van dat soort stukjes die op 100-en-1 verschillende manieren bijeen gevoegd kunnen worden. Straks weet ik, hoe het had gemoeten en weet nu al, dat ik me dan afvraag of ik dat eigenlijk wel had willen weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten