dinsdag 5 september 2023

Pudding

 Lang in gedachten mee bezig geweest. Recepten gezocht, bekeken en tegen elkaar afgewogen en eindelijk de daad bij het streven gevoegd en achter het fornuis gekropen. Pudding maken is zoiets als banketbakkersroom maken. Melk, eieren, suiker en een bindmiddel, bijv. maizena. Vanillesuiker of een vanillepeul kan als extra worden toegevoegd. 

 Zo'n peul is aardig idee, maar mocht je vaker vanillepudding willen maken, is het een duur grapje. Die dingen zijn nogal prijzig en kennen behoorlijke prijsverschillen. Vanillesuiker doet het qua smaak minstens zo goed. Mijn smaakpapillen zijn niet zo kieskeurig. Ook daar heb je trouwens weer enorme prijsverschillen in. Zit 'm naar het schijnt in het verschil tussen 'Essence' (nep) of 'Extrakt' (orgineel). Daar moet je dan weer de kleine lettertjes voor lezen en dus je leesbril bij de hand hebben in de supermarkt.

 Het proces is eenvoudig. Melk verwarmen, rest mengen, boel samenvoegen en aan de kook brengen. Als het dan begint te klonteren goed blijven roeren voor een egaal opstijven van het mengsel. In een kom of kommetjes gieten (is meer een kwestie van scheppen), af laten koelen en smullen maar. Eventueel direct afdekken met huishoufolie als je geen trek in een vel op de pudding hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten