vrijdag 8 september 2023

Buitengaats

 Vrijdag, marktdag. Drukker dan een week geleden. Aan het aanbod zal het niet gelegen hebben. Volgens Mariana omdat de mensen hun loon dan wel pensioen gestort hebben gekregen. Nog steeds veel vrg naar aubergines, gogosari en bakpruimen. Die laatste in grotere hoeveelheden voor het stoken van de Roemeense pruimenbrandewijn. Zelf een paar kilo gekocht om te bakken, in te maken en jam te maken. Daarna op het enige aanwezige terras plaatsgenomen en de meute op de markt gade geslagen. Een lunch buiten de deur zat er in maar dan op een ander terras.

 Meestal wil Mariana bij een restaurant binnen zitten. Dat was ditmaal niet meogelijk. Binnen was alles klaar gemaakt voor een grote partij. Bruiloft of zo. Zelfs de maaltijdkeuze was beperkt: soep, pizza of menu van de dag. Voor pizza gekozen, waarbij de mijne in de vergetelheid raakte. De drukte van de marktdag is niet de goede combi voor het houden van een groot feest. Vanaf 13:00 uur werd de boel helemaal afgesloten en begon het gezelschap binnen te druppelen.

 Wij verlieten als laatsten het terras. Het leek wel het einde van de laatste ronde terwijl de zon vergeten was onder te gaan. Veel langer had ik het ook niet uitgehouden. De maag gevuld, maar het tankje leeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten