donderdag 7 september 2023

(On)enigheid

 Wat me vaak opgevallen is als ik weer eens het internet afstruin naar de bereidingswijze van het een en ander, is dat men elkaar naklept en bij baksels veelal vergeet te benoemen welke afmeting de vorm heeft waarmee gewerkt wordt. Het maakt nogal wat uit of je taart- of vlaaivorm 25 of 32 cm in doorsnee meet. Zo moesten de potten jam ineens op de kop gezet worden na het vullen en sluiten en bij het bakkeen een kommetje water in de oven worden gezet.

 Soms werkt het omgekeerd, zoals bijv. bij temperatuur en kook- resp baktijden. Onlangs weer zo'n hemelsbreed verschil in kooktijd. Ditmaal bij de bereiding van maiskolven. Ik had er twee gekocht om te zien hoe dat werkt. Gekozen voor 20 minuten koken. Het resultaat was verre van gewenst. Had de dingen iets te lang laten liggen. voordat ik er mee aan de slag ben gegaan. Dat zal zeker meegewerkt hebben aan een tamelijk taai eindresultaat. Maar volgens het internet was ook de kooktijd veel te lang of net niet lang genoeg afhankelijk van de website waarop je keek.

 Tijden verschillen van 7 à 10 minuten tot minimaal 25 minuten. Nu maakt het een hoop uit of je suikermais gebruikt, neem aan dat dat bij mij het geval was, of voedermais zoals die hier massaal overal de akkers vult. MAAR zet dat er dan bij, gvd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten