zaterdag 30 september 2023

Doorbijten

 Gevaarlijk, maar toch gedaan. Dat ik nauwelijks de deur uit ga, hoef niet te betekenen dat Mariana net zo honk-gebonden moet zijn. Die wil af en toe graag de hort op. Liefst reizen, maar dat zit er niet in, dus stelt ze zich tevreden met restaurantbezoekjes. Liefst in Sibiu of Sighisoara. Wat me niet altijd uitkomt. Zeker niet in combinatie met het doen van boodschappen. Heb dan niet altijd de rust om uitgebreid te tafelen.

 Dat was nu anders. Lunch bij ons standaardrestaurant in Agnita. Weinig volk op de been en binnen al helemaal doodstil. Meer personeel dan klanten. Op weg naar het restaurant gezien, dat er een nieuwe gelegenheid bijgekomen is. Qua naamgeving lijkt het iets Grieks te zijn. Geen idee of het een restaurant of snackbarachtig iets is. In dat laatste geval zou het de tweede in korte tijd zijn.
 
 Een echte Italiaan of Chinees zou me liever zijn. Het verschil tussen de Griekse en Roemeense keuken is niet zo groot. Een hoop vlees, meestal van de gril. Je moet het dan hebben van de bijgerechten. Desondanks zullen we ongetwijfeld binnenkort een poging wagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten