woensdag 25 januari 2023

Verslaglegging

 De uitnodiging om in Sibiu op bureau te verschijnen, betrof het afleggen van een getuigenis. 5 mnd na dato!! Dat het voorval al in augustus plaats had, was allang geen actief deel van mijn herinnering meer. Tolk erbij. Duits inschakelen. Dan merk je hoe overheersend de Engelse taal inmiddels is geworden. Het betrof een soort hondenklachtenbureau met 5-6 man/vrouw en bureau's opeengepropt in een te kleine ruimte. Degene die ons behandelde was volgens mij in opleiding, kreeg regelmatig aanwijzingen of keek wat hulpeloos naar een collega achter ons.

 Eerst moest al vanalles ondertekend worden over de correcte gang van zaken en aanwezigheid op het bureau. Daarna mijn kant van het verhaal met regelmatige onderbrekingen vanwege het heen en weer vertalen van vrgn en antwoorden. Dat moest dan weer met handtekeningen op allerlei papieren naar waarheid bevestigd worden en geaccordeerd. Naar het schijnt is het dossier hiermee afgesloten. Een staartje zou me alsnog niet verbazen.

 Alles bij elkaar een uurtje tijdverspilling. Het bureau lag dichtbij een Starbucksfiliaal en daar eerst maar een 'Latte' tot me genomen met een stuk cake. Mariana deed het met een espresso en twee (!) chocoladetaart-dingen. Op naar de rest van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten