zondag 15 januari 2023

Oorlog-36

 Sinds een week of wat heeft men het in Europa over het leveren van Leopard_2 tanks aan Oekraïne. Ook als ze uit Polen of waar vandaan komen, heeft men daar toestemming voor nodig van Duitsland. Je zou denken, dat Duitsland dan zegt 'Ok, doe maar'. Zo werkt het dus niet. Er moet vanalles afgewogen worden. Is het niet te zwaar materieëel? Valt zo niet misschien moderne oorlogstechnologie in handen van de Russen? En waar men zich zo verder het hoofd over kan breken. Die dingen zijn er dus niet morgen of volgende week.

 Duitsland zelf vertoont ook iets wat geduid zou kunnen worden als de neiging ook van die tanks aan Oekraïne te willen leveren. Hiep-hoi, d'r komt vaart in het Westerse geaarzel. Mooi niet. Als de Bild zeitung het goed heeft kunnen die dingen niet uit voorraad worden geleverd en kost reparatie van niet meer actieve machines 1 à 2 jaar. En is daar bovendien toestemming van de Bundes-regering voor vereist. Wat in gebruik is kan blijkbaar niet geleverd worden. Dat waren er ooit 4000 en nu nog slechts 350. Europa heeft na de val van de muur echt gedacht het verder zonder leger te kunnen stellen. Eén gek kan daar veel in veranderen.

 Op die manier mag Zelensky zien stand te houden tot ergens in 2024 alvorens hij de middelen krijgt om in het veld over de Russen heen te walsen, die in de tussentijd natuurlijk niet stil zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten