woensdag 2 november 2022

Vuur

 In de FAZ een artikel gelezen over hoe slecht het verstoken van hout wel niet is. Een kruistocht tegen houtkachels vergelijkbaar met sigaretten en alcohol. Alleen op een moment dat die houtkachels nauwelijks aan te slepen zijn door de idiote prijzen voor gas en electriciteit. Fijnstof is tegenwoordig de allround boosdoener.

 Hier in het dorp zal het de gemiddelde inwoner aan zijn of haar reet roesten. Gisteren werd nog een vrachtwagen hout afgeleverd bij de overburen. Op een enkele uitzondering na verstookt iedereeen hier hout. Hetzelfde geldt voor Agnita voor hen die niet in een flat wonen.

 Hoe gaat men dat de mensen door de neus boren? In Nederland zal het wel op een verbod uitdraaien maar hier? Dat is het 'leuke' met al die klimaatnonsens. Zelfs binnen Europa moet men het hebben van postzegels als Nederland. Nou, dat zet me toch een partij zoden aan de dijk.

 Dat het klimaat verandert, is een feit. Altijd al gedaan. Dat de mens daar inmiddels aan bijdraagt zal vast wel. Het idee dat men de ontwikkeling kan keren is luchtfietserij. Het probleem is, het teveel aan mensen. Daar helpen zonnepanelen of windmolens niks aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten