maandag 7 november 2022

Traditioneel?

 Nieuwe ontwikkelingen. Ipv van een 'corona', een soort grafkrans maar dan geen cirkel maar in de vorm van een meterhoog half paasei met strik op te top. Het is gemaakt van bijeengebonden en in de vorm gebogen dennentakken, waarin dan meestal plastic bloemen worden gestoken (Mariana kiest altijd voor echt) en een lint omheen gaat met de naam/namen van de gever(s) en een laatste groet, wil men het geld cash wat zo'n ding gekost zou hebben. Schijnbaar hebben priesters daartoe opgeroepen.

 Dus na de enveloppen bij een bruifloft, waarmee je je eigen feest ruim betaalt, nu dus ook een enveloppe bij een ter aarde stelling. Rare toestanden. Als je die dennentakkentoestand niet wilt, waarom dan wel het geld? Die dennentakkenconstructies zijn enigszins overbodig. Mn als het een drukke begrafenis is. Nadat het graf met aarde gevuld is, worden die dennendingen op het graf gestapeld -soms meters hoog- en enige weken later verbrand. Traditie? Geen idee of er meer achter steekt. Een begrafenis hier kent de nodige overbodige ogende rituelen. Borden, kop, rijst, appels, brood, wijn, etc. Bij vele begrafenissen heeft een priester aardig wat rijst, brood en wijn te verwerken en een kast vol borden en koppen staan.

 Dus dat die corona's achterwege kunnen blijven, daar is het een ander voor te zeggen. Mn het verbranden van die nepbloemen. Maar waarom dan wel het geld willen kasseren???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten