zondag 27 november 2022

Kersterig

 Eerste Adventszondag. Nog te vroeg voor de kerstspullen maar de doos met de adventskrans wel al van zolder gehaald. Notabene de eerste de beste doos. Kaarsje brandt inmiddels. Van die sentimentele trekjes op de oude dag. Zit ook weer aan de kerststal te denken. Vorig jaar voor het eerst sinds jaren (2016?) en toen is het er niet van gekomen. Zou het nu wel graag willen laten lukken.

 Niet hier in huis met al dat viervoeterig volk. Het ooit als gastenhuis bedoelde bijgebouwtje is een geschiktere plek. De bottleneck is het creëren van een plek waar alles op kan staan. Ander probleempje, maar meer voor Mariana dan mij, is dat het zeer ws de toegang tot alle vensters blokkeert en dus niks aan decoratie in de tussenruimte van de ramen weggezet kan worden. Die kan natuurlijk gewoon voor het opzetten van de kerststal opgehangen danwel neergezet worden. Dan blijft het aansteken van de waxinelichtjes het enige niet op te lossen probleem.

 Het gaat er, denk ik, wel van komen. Zo'n voorgevoel. Het is ff ruimen en schuiven. Eindelijk weer iets doen wat buiten de routines en moetjes valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten