donderdag 3 november 2022

Diefstal?

 Anderhalve uur naar een video gekeken en vooral geluisterd over wat er allemaal niet deugd aan het in te voeren nieuwe pensioenstelsel. Niet om vrolijk van te worden. Zelden zoveel onduidelijkheden, ongrijpbaarheden en ontbrekende info bij elkaar gehoord. Worden nou net voor de eindstreep de spelregels overhoop gegooid??

 Een bijdrage aan het debat van gisteren door Pieter Omtzigt. Een nwe wet waar de toekomstige mislukkingen vanaf druipen. Veranderingen zonder zicht op feitelijke resultaten. Beslissingen die genomen moeten worden zonder een fatsoenlijke onderbouwing. En natuurlijk zal de wet ondanks alle terechte kritiek aangenomen worden. De helft plus één is tenslotte voldoende. De direct betrokkenen, de werknemer wordt niks gevraagd.

 De hele pensioenpot wordt verdeeld over persoonlijke potjes, geen reserve meer om tegenslagen op te vangen. Zijn die er wel heeft dat direct z'n weerslag op de vulling van je potje. Pensioenen gaan kortom sterk(er) fluctueren. Het is alsof je inkomen afhangt van de resultaten van het bedrijf waarin je werkt. Goed kwartaal, ietsje meer loon. Slecht kwartaal, minder loon. Niet handig voor je financiële planning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten