donderdag 24 november 2022

Dubbelslag

 Bij gebrek aan de mogelijkheid om een beetje normaal te kunnen bewegen de afgelopen dagen een boek ter hand genomen. 'De Angstigen'. Leek qua opzet wat op het boek over de kunst van verliezen. Het leven van een aantal mensen wordt per hoofdstuk gedetailleerd beschreven. Allemaal familie van elkaar zonder dat er veel samenhang tussen de leden is. Los zand met een hoop overbodige details en veel, veel te veel vergelijkingen. Alles is iets zoals .....

 Een paar keer de neiging gehad om het boek terzijde te schuiven, maar dat uiteindelijk niet gedaan. Het einde is een beetje een 'duveltje uit een doosje'.

 Meest frappante was, dat bij het kiezen van het boek mijn oog op een tweede exact hetzelfde exemplaar viel. Dat is me bij de strips en ook bij de CD's wel eens overkomen maar bij boeken staat het me niet bij. Duits boek. Ws gekocht in Aachen. Er zal ongetwijfeld de nodige tijd tussen de ene en andere aanschaf hebben gelegen. Meestal zijn het de uitstallingen waaruit mijn keuzes worden gemaakt. Zelden loop ik de rekken langs. Blijkbaar blijven daar boeken mndn liggen. De achterflaptekst moet me aangesproken hebben, wat ie nou trouwens niet meer deed. Het kiezen van een boek is vaak een momentopname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten