maandag 22 januari 2024

Warmlopen

 Morgen gaat het feest beginnen. Bij een temperatuur van een graad of -12º C gaat het richting de witte jassen, om met Joost Prinsen te spreken. Ik ben in het verleden qua uiterlijk nog weleens vergeleken met die man. Toen in zijn rol als Erik Engerd in de Stratemakersopzeeshow. De man is 81 en onlangs in het nieuws vanwege blaaskanker, ws in het laatste stadium. Ouder maar niet zoveel ouder dat je nog makkelijk je kop in het zand kunt steken.

 Morgen om deze tijd zit ik in de malle molen van voorbereidende onderzoeken; bloed, hart, anesthesie en weet ik wat niet meer. Dan is de vrije wil aan banden gelegd en wordt je rond gecommandeerd. De lunch zal me benieuwen. Mariana zit nog vast in oude tijden, toen haar moeder in het ziekenhuis lag. De verzorging was toen aan de familie. Zelfs maaltijden werden niet of nauwelijks verstrekt. Hoeveel beter het nu is kan ik (nog) niet zeggen, maar ik heb ze maaltijden rond zien brengen, toen ik er voor een kennismaking was.

 Woensdag of donderdag gaat het mes erin en net voor of net na het weekeinde zou ik dan weer thuis kunnen zijn. Benieuwd hoelang het herstel duurt, voordat weer van een beetje normaal leven en bewegen sprake is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten