donderdag 11 januari 2024

Lievelingskost

 Zo af en toe heeft Mariana ineens trek in kip buiten de deur. Dan moet eerst gebeld worden om te zien of we de kip-dag van de week, die steeds weer wisselt, niet al zijn misgelopen. Gisteren gebeld en geluk gehad. Vandaag was het raak. Kop soep, halve kip met een dot mayonaise: 28 lei, 5 euro 50. Het wil op zo'n kip-dag meestal stormlopen. Reserveren aan te raden. Was deze keer niet nodig geweest.

 Waar Mariana het bij het menu liet, heb ik de soep links laten liggen en nam daarvoor friet en een salade bij de kip. Kip zag er goed uit. Mooi donkerbruin gegrild en niet zo droog als met regelmaat het geval wil zijn. 

 Terug thuis kwam de buurvrouw naar ons toe. De apotheek had haar gebeld. Dorps gedrag waar ik niet blij van word. Mag hopen, dat de apotheker zich tot het minimum beperkt heeft, anders weet in no time het hele dorp dat er iets met mij aan de hand is. Het betrof de vervanger van een medicament in aanloop naar de operatie. Het spul had net iets andere specificaties dan de chirug had opgegeven. Na ruggespraak, oké. Waarbij de chirug het wel nodig vond om het hoe en waarom te benoemen. Nu is het te hopen dat de apotheker zoiets als privacy respecteert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten