zondag 24 december 2023

Afronding

 Uiteindelijk nog een heel eind gekomen. Tafel vrijgemaakt, gedekt en versiert. De eerste etappe was voornamelijk mijn zaak, mijn zooi. De rest was meer voor een vrouwenhand. Later ook nog de tussenraam-decoraties aan de straatkant van het huis aangebracht. Van ramen lappen is het niet meer gekomen. Ook geen lichtjes op de binnenplaats of aan de voorgevel. Zonder sneeuw was het d'r misschien nog wel van gekomen. Wie weet morgen wel nog iets met versiering op de poort. Moet dan wel de doos weer van de zolder halen. Die hebben we (7 stuks) vandaag uit de weg geruimd. Kunnen we weer een beetje normaal in huis bewegen.

 Nu zou ik in feite de keuken kerstmenu-klaar moeten maken. Geloof niet, dat dat er nog in zit. De energie die voelt alsof ie aanwezig is, verdwijnt als sneeuw voor de zon, zo snel ik iets aanpak. Dat moet morgen dan maar in de aanloop.

 Het is voor dit jaar de meest haalbare Kerst. Geen zelfgebakken ontbijtkoek, geen zelfgemaakt toetje. Wel mandarijen en bonbons. Mn de Raffaello's van Ferrero zijn erg verleidelijk. Jammer van het kokosschraapsel dat massaal tussen de tanden blijft steken. Gaan we het volgend jaar beter, uitgebreider doen? Ga ik uberhaupt (umlaut wil niet) nog een volgende Kerst meemaken? Het is geen irreele optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten