Over melk, koemelk wel te verstaan, is er op gezette tijden de nodige discussie. Ben je lactose-overgevoelig moet de melk en melkprodukten gewoon mijden. Voor de rest? Voor de rest is er een hoop tegenstrijdigheid terug te vinden als koemelk ter sprake komt. Ik heb nog niet zolang geleden wat alternatieven geprobeerd. Puur uit nieuwsgierigheid. Ik vond het allemaal maar wit-waterige zooi.
Met de melk in de koffie, soms nog tussendoor met Nesquick, kaas, yogurt, karnemelk, boter, etc. mag ik wel grootverbruiker heten en dat van kindsafaan. Ik zou het echter geen koemelkverslaving willen noemen, zoals laatst een briefschijfster in de VK. Ik laat het net zo makkelijk staan muv in de koffie.
Waarom iets wat je door de natuur wordt aangereikt vervangen door iets wat tot stand komt in een industrieel proces?? Hetzelfde geldt voor nepvlees. Vlees mag best minder. Wij zijn ook zeker geen dagelijkse vleeseters. Maar waarom het slachten van een beest vervangen door een industrieel complex waar een ellelange lijst grondstoffen verwerkt worden tot iets wat op het eind uitziet als en smaakt naar vlees. Tenminste dat zegt men. Voel zelf geen behoefte om de proef op de som te nemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten